Tak jsem doma, a slíbil jsem Vám, že bychom se mohli podívat na foťačky z Rakouska, Norska, Ugandy a dalších zemí, které bačeři navštívili nebo jistě navštíví.
Tento příspěvek je trochu výzva Doudíkovému předcházejícímu postu. 11.11. je totiž neděle.
Což tedy koupit husu a upéct ji u mě v plynové, zastaralé a nebezpečné troubě?
Čekám plno dojmů, že to nepůjde, ale zvu Vás.
Tedy, měli byste čas a chuť na husu 11.11. v doprovodu marocké máty, Maročana a písně Vienna Forever?
27 komentářů:
errata v názvu: Samozřejmě "husičky"..
Ok, tak klidně.
Husičku prodávají v Bertíkovi za 129/Kg. Pořídit se dá dle počtu přihlášených různě veliká. Co jsme ale viděli, osciluje to kolem 4-5kg.
Knedlíky klidně můžeme vyrobit a dovést. Pokud se hecneš a husičku přes noc upečeš, tak si můžeme v neděli napařit. Foto z poslední doby můžeme pochrastit a přivést. Jen nevím, jak s Matoušovou chrupkou...
Paří celkem pravidelně po obědě do hajan.
Toš a samozřejmě vítej zpět v Brně!
Tak s pečením husy bych potřeboval poradit, na to jsem malý pán ..
A Matouš, nevím, možná bychom ho nerušili, kdyby chrupal v hale a my nehlučeli v mém pokoji.
Nemluvě o Matoušovi, který by sídlil v místnosti kterou každý musí projít když bude chtít cokoli udělat, my samotní si nebudeme mít kam sednout. Nebo se to u tebe Pjetore změnilo, máš jídelní stůl podobných parametrů jako Doudíci? Zrovna svatomartinskou husičku bych rád snídal pohromadě a né v sedmi vlnách.
Věřím že skleniček na víno by se deset našlo, jídelní stůl s židlemi je však dle mého názoru pro tuto akci klíčový.
Honzo, pamatuješ na můj pracovní stůl? Kdysi jsem pozval Doudíka a Matěje a, myslím, že šest lidí se k němu vejde.
Spíš nevím, jestli bude spolubydlící, zdravý, je nějaký nachcípaný.
Jestli má Doudík lepší kapacitu na podobné akce a chce něco takového uspořádat, tak pojďme do toho.
Souhlasím s tím, že by se (ač stísněně) k tvému stolu, Pjetore, 6 lidí usadilo. Není ale vyloučeno, že nás bude vícero.
Jenom Doudíci, ty, Pepek a já jse dohromady 5. Co ostatní? Jak se k tomu stavíte hej hola?
Otázka je také, NA CO si sedneme. Kolik máš židlí?
My bychom v neděli klidně napařili, ale spíše až v odpoledních hodinách, to znamená, že s pečením husy (kterou je nutno nejdříve nasolit a následně od cca 11 hodin péci, nepomůžeme.
Suma sumarum preferuji akci u Doudíků, jelikož je tam Matouš doma a kdokoliv, kdo ho doma hlídá,může husičku od rána potit a podlévat.
Ohledně knedlíků a zelíčka, kdo se hlásí k čemu?
Nevím, zda se zúčastním, ale neměli bychom zapomínat, že jest tuto neděli i již zmiňovaný Drakiádní event. Podle ohlasů v diskusi jsem si troufl udělt závěr, že je vůle se zúčastnit a to dokonce i s bačernoručně vyrobeným drakem.
Když jsem již načal téma geoeventů, tak se nabízí i středeční deoeventoVŘSR průvod, který měl rovněž ohlas.
Veru, souhlasím, že kvůli Matoušovi i mým časovým možnostem je to lepší uspořádat u Doudíků.
K huse je dobré červené víno. Pokud bude souhlas, tak já zajistím dvě láhve nedrahého červeného moku.
Husička, zelíčko a vínečko je dobrá pařba. K této akci se hlásím se vztyčenou hlavou a doufám, že budu odcházet s páskem zapnutým o jednu ďůrcku dále.
K husičce bych uvítal zmiňované mladé Svatomartinské víno.
Kotel! Myslím, že reálnější variantou jak napařit Matoušovu chrupku a oboostěnou chalaj bude u nás, i když bychom samozřejmě neradi podceňovali, Pjetore, tvé dovednosti s plynovou troubou. Naopak by mně i celkem zajímalo, jak by takový experiment dopadl, protože plynovou troubu si pamatuji jen z dětských let z chalupy :-D Matouš už ale bohužel v kočárku neusne a i kdyby, vyruší ho každé vrznutí dveří.
Husu koupíme a pomalu začneme, dle chutného receptu ala můj otec, péci již v sobotu. Budeme počítat s dopařením knedlů a Svatomartinského vínečka. Co se stolu týče, tak se k němu vejde 6 lidí, ale dá se trocha natáhnout na cca 8 lidí.
Vzhledem k drakiádě na Medláneckém kopci od 10 hod., bychom začali podávat sváteční husičku o 13. hodině, ať máme dostatek prostoru projevit své drakiádnické dovednosti, což??
Budou dvě láhve červeného stačit?
Také ráda přijdu.
Pochybuji, už teď je nás 7. Osobně bych dal klidně víc.
Když už jsme u toho, mám možnost nám objednat svatomartinskou husu z obchůdku Sklizeno.cz - z toho u Semilassa. Chceme do toho jít?
Přikládám kopii mailu od prodejců:
Dobrý den,
aktuálně přijímáme objednávky na svatomartinské husy a kachny (z Rohozné), které přijedou 8.11. na prodejnu (den odběru). Jsou chlazené. Prodejna u Ronda již má plné kapacity, ale objednat husu či kachnu je možné v prodejně Sklizeno u Semilassa. Pokud budete mít zájem, prosím, kontaktujte přímo je.
Mějte pěkný den, s pozdravem
Martina Kaiprová
Husička se mi líbí, objednala bych ji, pokud je za rozumnou cenu. Co se vína týče, na Sv. Martina bych preferovala stejně jako Matěj "jeho víno".
Cenový rozdíl v husičce je cca dvojnásobný. Sklizeno nabízí husičku cca 5 kg za 250/kg a v bertíkovi je za 129/kg. Rozdíl v pařebnosti je holt znát i na ceně. Proto na husičku nemám příliš silný názor. Rád se nechám přemluvit na jakoukoli stranu. Avšak zvláště jasno mám v otázce vína. Preferuji jednoznačně to do Martina.
Máte nějaký tip, kde sehnat svatomartinské víno tento týden?
Inu, v místní vinotéce v Lískovci mají v neděli zavřeno. Proto navrhuji celkem lowcost elegantní řešení k lovu svatomartinského: http://www.itesco.cz/cs/novinky-a-nabidky/novinky/2012w37/siroka-nabidka-svatomartinskych-vin-v-prodeji-od-11-11-2012/
Co se týče husičky, rádi si necháme poradit, kde a kterak ji napařit, ať máme co nejpařebnější a co do nákladů nejpřijatelnější...
Také jsem to ohledně vína dnes zjišťoval v jedné Billě, se stejným výsledkem. Začnou víno navážet v neděli v jedenáct.
Koupím dvě láhve červeného kolem 70kč a na akci přijdu později. V batohu se snad i trochu vychladí.
Dvě lahve mi přijde trošku sada, to bychom byli jako u suchánků. V osmi lidech by měl každý tři velké štamprdle. Zkus to tedy prosím trošku oroštnout.
Jinak by byla dobrá faha se sejít na jeden konkrétní čas, ať zasedneme k této příležitosti ke stolu nějak zaráz;-)
Toš husička dneska pořízena. Má lehce přes 3,5 kg. Snad to bude stačit.
Po dnešním setkání s Matějem zjišťuji, že mám naprosto nerealistické odhady toho, kolik vína vypijeme.
Tedy, napište mi kolik lahví mám koupit. 3? 4? 5?
Děkuji všem za "vypečenou" akci.
Zvláštní poděkování patří poskytovatelům prostor pro paření a všem, kteří se podíleli na přípravě voňavé husičky, vyboostěného zelíčka na medu a péřových knedlíčků.
Inu, pěkné sváteční nedělní posezení :)
P.S. Měli bychom potom nějak dořešit sponzoring, ať nenesou cenové břemeno jen někteří.
Husička, knedlíky i zelíčko byly famózní! :-) Díky, díky za příjemně strávený den
Díky za moc pěkný včerejší den. Počasí se opravdu vyvedlo a tak byla drakiáda s lechtajícím sluncem v zádech, které hřejivě šimralo, velice pěknou záležitostí. Opravdu vydařená neděle. Navíc i poté, velice vydařené knedlíčky, parádní zelíčko, pařebná nádivka i velice lahodné víno společně s vaší přítomností vypařilo velice hezký den. Myslím, že se nám podařilo strávit sv. Martina jak se patří!
Doufám, že brzy se opět v tak hojném počtu setkáme...
Díky za moc fajn akci.
Akce byla vypečená stejně jako husička! Všem moc děkuju za příjemné Svatomartinské odpoledne.
Závidim, já si neděli moc neužil :D
Okomentovat