středa 21. května 2014

Jak je to s těmi brambůrky a chipsy?

Rozdíl mezi chipsy a chipsy?

Rozdíl je technologicky podstatný. Před smažením jsou chipsy propláchnuty ve vlažné vodě (blanšírování), čímž dojde k "vypláchnutí" charakteristické bramborové chuti, brambory jsou zbaveny škrobu a cukrů, jejich následné zpracování je pak jednodušší, tímto způsobem je možné zpracovávat širší spektrum bramborových odrůd.
Naše brambůrky, jsou před smažením odstředěny od vody, což je technologicky velmi náročný a strojně unikátní proces, jehož vývoj trval naší firmě 15let. Právě tento proces ponechává našim produktům pravou bramborovou chuť a aroma produktu je proto s chipsy nezaměnitelné.

A komu je to málo, může si nechat poslat bramabůrky od Hobži přímo domů (viz odkaz) :-)
zdroj: Strážnické brambůrky, Péťa Hobža

3 komentáře:

Verča řekl(a)...

Ahá, tak proto dneska ležel doma jebom kus obalu od Strážnickejch, Pepek se rozhodl podívat se té technologii na zoubek asi! :)

Majk řekl(a)...

celou dobu mi to leželo v hlavě :)

Jan Duda řekl(a)...

Off topic faha, jen připomínám, že 65 pro Lužánky se blíží ke konci - za tři týdny.