V duchu této slavnostní chvíle, koná se (téměř už tradičně) pečení husy, zelí všeho druhu a karlovarských knedlíků.
Chceme tuto kratochvíli v přátelském kruhu zopakovat? A pokud ano, kdy a kde?
Kdy:
Jelikož je klan Dudo family momentálně v Belgii, dovolujeme si akci bačerně posunout na víkend, kdy už tu budou - nechť oni sami napaří kterýžto je to víkend.
Kde:
Pokud domluvíme termín, na němž budou účastni Dudo members, je tuto akci možno opět zopakovat na Pejškově?
Pokud nebude přítomna rodina Brunclíkova, kdo má prostory ke konání? Peťa povídala něco o jejich chatě.
Proviant:
Navrhujeme opět rozdělit role, myslíme, že loni se to osvědčilo a nikdo nebyl strhán. My osobně máme možnost nákupu 5 kg husy od farmáře Karla v bio kvalitě. Cena je 1000 Kč.
Je to moc? je to OK? Co si myslíte? Hus není neomezeně, je potřeba ji přinejmenším zamluvit.
V komentářích nechť je prostoru k diskuzím a dalším domlouvačkám.
14 komentářů:
Obecně vzato jsem určitě pro, tuto tradici mám moc ráda. Nicméně se vše odvíjí od termínu akce.. Budu teda čekat na návrhy :-)
Díky za příspěvek, už jsem se na něj taky chvilku brousil.
Biokvalita je v zásadě zbytečná - nemusí to mít certifikovanou zebru, stačí, když je normálně farmářská faha ze dvora krmená po staru s dobrým welfare pařebem. Ale cenově to je asi skoro stejný jak loni - to byla z Borače a byla trochu menší a stála tuším 600 a certifikát taky neměla. Jestli nás bude hodně, tak 5 kg faha jo. Jen budu mít trošku obavu, aby se to vlezlo společně s jablky, povidly a kdejakou náplní do pekáče, potažmo do trouby...
Termínově nejlépe po 25.11., což není úplně v tradičním termínu Svatomartinská faha, ale spíš příspěvek zahájení adventu. Může to být výhoda - výprodeje víncek a husiček po Martinovi.
Možná bude možnost napaření mladého vína z Drnholce za relativně dumpingovou cenu.
Pejškov i Řeka jsou k dispozici, ale jsme otevřeni i dalším variantám.
Termínově mi to je v tuto chvíli asi vcelku jedno.
Názor na kvalitu husy jsem od loňska nezměnil- nejsem dost znalec na to, abych chuťově docenil rozdíl mezi bio a nebio kvalitou, tudíž jsem v tomto směru spíš zastáncem příznivých cen.
Gramáž je asi nejvíce závislá na počtu účastníků.
Z míst konání bych asi Řeku vyloučil, nebude-li tedy akce přes prodloužený víkend.
V Řece není ani dobrá trouba a jiný equip. Odpíchněme se aspoň od termínu, zbytek už je přece drobnost.
Expediční tým M&M se v termínu 26.-30.11. vydává na sever, zhruba do Norska, takže tento termín se ani jeden nemůžeme zůčastnit. Zbylé termíny jsou za mě ok, preferuji neděle.
zatím, mimo M&M, to vypadá na shodu na poslední listopadový víkend.
Míšo, Matěji, pakliže to přesuneme na prosinec (6. - 7. 12.), můžete garantovat že na akci budete? Osobně bych to měl raději v listopadu, ale pokud se zaručíte že po přesunu akce se jí zúčastníte, rádi to pro Vás uděláme.
Pepe
Inu, pokud to bude jen trochu možné, taky bych se přimlouval za kompletní napaření všech. Může to být taková mikulášská besídka.
Hola hola, osobně s termínem 6. -7.12. nemám žádný problém :-)
Já mám problém s 6.12. a nemám problém s 7.12. :-)
Takže 7. 12. je shoda. Akce je domluvena. Kdo si vezme na starost jakou část chalaje?
Husička - můžeme zkusit zajistit místní z Borače, cenu nevím. Můžeme napařit PepeVeve na zemědělce Karla, popř. koupit nějakou v shopu. Jsem otevřen všemu. Přijde mi nejjednodušší ji na slowcook napařit přímo v místě pařaje. Tedy pokud se shodneme na Pejškově, viděl bych to na cca 10hod. poytu v troubě pro husičku, jablka a cibulku dohromady.
Inu, zelíčko máme nakládané. Vařené bylo myslím od Matěje velice luxusní. Přimlouval bych se za tradici, inovaci i třetí haluzku.
Rovněž knedlíci v Pepe podání myslím měli úspěch. Zvláště jsem pro karlovarský a bramborový.
Víno můžu zkusit nikoli Svatomartinské, ale víno mladé letošní z Drnholce, bude pravděpodobně výrazně levnější, pokud vyjde kontakt. Popř. je dobrý mít něco v záloze.
Co nějaký dezert, další haluze, animační aktivity apod.?
A co na to: http://www.matyhochalka.cz/?
Dobře, máme termín. 7. 12. 2014. Pomalu začínám tvořit zálohu Svatomartinského vína, je vhodné jej mít dostatek - bude nás dost. Doudíku, dej vědět ohledně tvého kontatku, jestli vyšel.
Dotvořil jsem zálohu svatomartinského vína, již se obtížně pořizuje.
Máme cca 10 lahví předem otestovaného pitíčka z několika různých vinařství.
Okomentovat