čtvrtek 25. března 2010

Čtení bible

BRNO ČTE BIBLI:

Vážení akademici města Brna,jsem studentem magisterského studia oboru Molekulární biologie a genetika na PřF MU a spoluorganizuji akci s názvem "Brno čte Bibli." Chtěl bych Vás srdečně pozvat k účasti.
Projekt "Brno čte Bibli" se koná v rámci druhého ročníku Celonárodního čtení Bible. Loni byl tímto projektem představen nový překlad Bible, Překlad pro 21. století. Akce bude probíhat v týdnu před Velikonocemi, od pondělí 29.3. do pátku 2.4. na náměstí Svobody. Jde o jednu z kulturních akcí města, nad kterou převzala záštitu Národní knihovna ČR a také primátor města Brna Roman Onderka. Bible je uznávaným klenotem světového i českého písemnictví, z něhož vzešla nesčetná umělecká díla veliké hodnoty - v oblasti literatury, hudby i výtvarného umění. Bible má také nesmírnou hodnotu historickou a je nejrozšířenější knihou na světě.
Rozhodně nejde o propagaci žádné církve, ale jde o Knihu samotnou, jejíž nadčasové poselství chceme přiblížit naší současné společnosti. Chceme poukázat na hodnoty, o kterých tato kniha mluví, a které naše společnost tolik postrádá.

Každý den bude vyhrazen pro jistou skupinu obyvatel Brna:
Pondělí 29.3. - umělci
Úterý 30.3. - akademici
Středa 31.3. - studenti
Čtvrtek 1.4. - veřejná správa a podnikatelé
Pátek 2.4. - děti a důchodci

Přihlásit se můžete prostřednictvím webu: www.brnoctebibli.cz.

Žádné komentáře: